Det europeiske luftfartsorgane EASA har godkjent bruk av mobilt bredbånd ombord i fly som befinner seg mer enn 3.000 meter over bakken, skriver Reuters.

Det er allerede lov å ha mobiltelefoner og nettbrett påslått, men i flymodus, under hele flyturen, men nå blir det også lov å slå av flymodus så lenge flyet befinner seg over 3.000 meter opp i luften. Flymodus må altså fortsatt aktiveres under opp- og nedstigning.

Dette åpner for nye muligheter for flyselskapene å tilby trådløse tjenester ombord.

Må teste

Den nye regelen vil få reell effekt så snart flyselskapene har utført egne sikkerhetstester med bruk av sendere og mottakere ombord. Det vil være opp til hvert enkelt flyselskap å lage regler for bruk av elektronikk ombord i flyene, og passasjerene må følge flyselskapets regler.

EASA tror det vil ta rundt åtte måneder før regelen blir anvendt på kommersielle flyvninger.

Les også:
Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner
Nå går luksus-yacht på «billigsalg»

Menn med barn tjener stadig mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.