Monarch Airlines har med umiddelbar effekt stanset all handel mandag, og alle planlagte flyturer er blitt kansellert. Det betyr at 110.000 kunder ikke lenger har noe fly hjem. Omtrent 300.000 bookinger er blitt kansellert, opplyser det britiske luftfartstilsynet Civil Aviation Authority (CAA)

Monarch blir det største britiske flyselskapet som kommer under administrasjon. CAA har engasjert selskapet KPMG, et av verdens største revisjons- og rådgivningsselskaper, som administrator for selskapet.

I en pressemelding opplyser CAA at landets regjering har bedt tilsynet om å chartre mer enn 30 fly for å hente kundene tilbake til Storbritannia. Dermed vil byrået på kort varsel starte opp et av de største britiske flyselskapene.

– Vi vet at Monarchs avgjørelse om å stoppe handel vil være veldig opprørende nyheter for alle kunder og ansatte, sier CAA-sjef Andrew Haines i en uttalelse.

Norwegian vurderte oppkjøp

I september ble det meldt av Press Associatino at Norwegian var i kontakt med Monarch for å undersøke muligheten for å kjøpe hele eller deler av virksomheten. Allerede da var KMPG engasjert for å undersøke mulighetene for salg av kortdistansevirksomheten.

Selskapet skal også ha vurdert en sammenslåing eller en såkalt feeder-avtale, som innebærer utveksling av passasjerer mellom ulike flyselskaper, med et annet flyselskap.

– Dette er spekulasjoner vi ikke kommenterer, men det er ingen hemmelighet at Storbritannia er et viktig marked for Norwegian der vi har ambisiøse vekstplaner, ikke minst på interkontinentale ruter, skrev kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i en sms til DN da.(Vilkår)

SMAK – BØRSBYENE HAMBURG
Hamburg er en by nordmenn vil trives i. Tips om kulturforskjeller og spise- og drikkekultur for businessmøter. Programleder Andreas Ihlebæk og regissør Marius Troy, laget av Matkanalen/Smak.
08:16
Publisert: