Irlands statsminister Enda Kenny sier han har tatt opp spørsmålet om flytillatelse for Norwegian Air International to ganger med USAs president Barack Obama.

Det skriver The Irish Times søndag.

- Jeg har tatt dette opp med presidenten i USA to ganger. Vi har hatt diskusjoner på europeiske og amerikansk nivå. Du kan ikke komme høyere enn den amerikanske presidenten, sier Kenny ifølge avisen.

- Utfordringene som amerikanske flyselskap har trukket frem har vært omtalt og jobbet omfattende med, men her må sunn fornuft få råde ettersom situasjonen er i samsvar med Open Skies-avtalen, sier Kenny.

Les også: Frykter at «røde Kina» kjøper Europa

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: