Norwegian Air Shuttle skal rekruttere amerikanske piloter til langdistansebasen i Fort Lauderdale i Florida.

I løpet av de neste fem årene skal Norwegian sette ytterligere 31 fly av typen 787 Dreamliner i internasjonal trafikk, som innebærer at det vil skapes mange nye pilotjobber både i USA og Europa, opplyser selskapet i en melding fredag.

- Helt siden vi lanserte våre første transatlantiske ruter for tre år siden har det vært et mål for oss å ansette amerikanske piloter. I løpet av de neste årene mottar vi 31 splitter nye Dreamlinere, og trenger derfor mange nye piloter til å fly våre passasjerer. I dag har vi flere amerikanske kabinansatte enn noe annet ikke-amerikansk flyselskap, og ser frem til å bli det første europeiske flyselskapet til å ansette amerikanske piloter, sier operativ direktør Asgeir Nyseth i Norwegian i en kommentar.

Norwegian har i dag nærmere 500 amerikanske medarbeidere på langdistansebasene i Fort Lauderdale og New York.

Les også: Asia i dag: Frykter USA mer enn Islamske Stat

Enighet i oljemekling – streik avverget

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bjerkholt: - De som tjener minst får den største skattelettelsen
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hva årets statsbudsjett betyr for deg og meg.
02:17
Publisert:
 

Jensen: - Miljøbevegelsen har et ensidig fokus
Finansministeren svarer på kritikken fra Miljøbevegelsen.
02:43
Publisert: