Flyseselskapet Ryanair ser nå at nettoresultatet for helåret vil komme inn mot den høye enden av det tidligere guidede intervallet på 620-650 millioner euro, tilsvarende inntil 5,3 milliarder kroner, ifølge en melding torsdag.

Selskapet høyner samtidig prognosen for antall trafikkunder for helåret fra 86 til 87 millioner.

«Oppdateringen kommer som følge av bedrede kundeopplevelse og en sterk utvikling innen Business Pluss-delen», heter i meldingen.

Ryanair brøt onsdag med sin tidligere nettdistribusjonsstrategi, og hoppet til sengs med den største billettdistributøren i markedet, Amadeus.

Dermed gjør selskapet som de fleste andre flyselskapene, ved at billettene gjøres tilgjengelig via reisebyrå. Grepet gjøres for å kuppe større andeler av forretningsreisemarkedet.

Les også: - Jeg har sagt at vi aldri skulle tilbake til dem, men jeg tok feil

Helårsguidingen er fortsatt avhengig av yield-utviklingen i annet halvår, der selskapet nå har lav visibilitet. Ryanair vil gi en oppdatering på yield-utviklingen i tredje kvartal i forbindelse med resultatfremleggelsen tidlig i november.

Ifølge meldingen er det ennå for tidlig å være trygg på utviklingen i reiser og yield i annet halvår.

Likevel gjør styrken i bookinger og bedret kundeopplevelser at selskapet «forsiktig» øker trafikkanslaget til 87 millioner kunder, og helårs resultatguidingen mot den øvre enden av det eksisterende intervallet på 620-650 millioner euro.

Les også:
Kapital: Fredriksens formue passerer 100 milliarder
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.