Teamet bak flyselskapet Flyviking, som måtte avvikle driften i Nord-Norge på kort varsel i vinter, er klare til å satse igjen.

Fiskebåtreder Ola A. Olsen (56) fra Austevoll utenfor Bergen har lenge vært hovedeier i holdingselskapet Viking Air Norway og kjøper nå opp det svenske flyselskapet Nextjet. Så sent som 16. mai gikk NextJet konkurs, og skal etter oppkjøpet gjenoppta virksomheten i løpet av noen dager.

– Vi er fornøyd med å ha funnet en kjøper av NextJet, sier bostyrer Lars-Henrik Andersson hos Advokatfirmaet Lindahl i en pressemelding.

NextJet har 15 mindre propellfly og hadde inntil nylig en rekke regionale flyruter i Sverige. Noen av disse vil etter planen bli gjenopptatt tidlig i juni.

Taus om planene

Formelt kjøpes NextJet opp av det norske selskapet NextMove, som er heleid av Ola A. Olsen i Olsengruppen. Så skal NextMove endre navn til Leap.

Tidligere Flyviking-gründer Ola O.K. Giæver (63) hentet inn Olsen som ny hovedeier i flyvirksomheten i Nord-Norge for over ett år siden. I vinter sa Giæver til DN at Flyviking kunne gjenoppstå med de samme eierne som et nytt selskap.

Nå er Giæver taus om han er med i de nye planene.

– Si det! Jeg kan ikke si noe, du får spørre Olsen, sier Giæver hemmelighetsfullt.

Flyviking-gründer Ola O.K. Giæver vil ikke si om han jobber med planene for NextMove: – Si det! svarer han. Her fra kontoret i Lyngseidet i Troms i vinter.
Flyviking-gründer Ola O.K. Giæver vil ikke si om han jobber med planene for NextMove: – Si det! svarer han. Her fra kontoret i Lyngseidet i Troms i vinter. (Foto: Mikaela Berg)

Olsen har ikke svart på DNs henvendelser i denne saken.

Administrerende direktør Heine Richardsen i NextMove, som tidligere var sjef for Flyviking, svarer følgende på om Giæver og Olsen har et samarbeid om den nye virksomheten:

– Det vet jeg ærlig talt ikke, sier Richardsen.

Han legger til at Giæver ikke er med i den daglige ledelsen av selskapet i dag.

Utvider rutetilbudet

I dag har NextMove en rute mellom Oslo og Ørland lufthavn i Trøndelag, og leier inn Danish Air Transport til å fly. Richardsen opplyser at man i forbindelse med oppkjøpet i Sverige også vil se på utvidelser av rutetilbudet til og fra Ørland.

– Når vi nå får vår egen flyflåte åpner det for muligheter til å endre rutetilbudet i positiv retning. Vi har tatt til oss tilbakemeldingene om at mange reisende også kunne tenkt seg en tidligere avgang og senere retur til Fosen enn vi har med dagens to avganger mellom Ørland og Gardermoen, sier Richardsen.

NextJet har vært en betydelig aktør innenriks i Sverige, med 17 destinasjoner før konkursen.

Når NextMove overtar selskapet vil man vurdere rutetilbudet fra grunnen av. Det som er klart, er at selskapet allerede 11. juni starter flyvninger mellom Arlanda/Stockholm og Mariehamn på Åland.

Selskapsnavnene NextJet og NextMove er til forveksling like. Av den grunn skifter også NextMove navn til Leap.

Ordfører håper på internasjonale ruter

I løpet av noen få uker vil man ha opprettet en ny felles booking for selskapets ruter.

Det er Ørland kommune som eier og drifter sivile Ørland lufthavn. Ordfører Tom Myrvold sier at han ønsker flere avganger velkommen.

– En styrking av ruten mellom Ørland og Oslo i form av flere avganger og i sum flere flyseter vil uansett oppleves som attraktivt både for private reisende og næringslivet, sier Myrvold i en kommentar.

– Kanskje kan det på sikt også åpne for internasjonale flyavganger fra Fosen med et selskap som også opererer ruter i Sverige, sier ordføreren.

Ved konkursen hadde NextJet 16 fly, 330 ansatte og ruter til 17 destinasjoner. Selskapet rettet seg inn mot mindre flyplasser som Hemavan, Halmstad og Gällivare.(Vilkår)

Lei av eiere som ikke plukker opp etter hunden
Vil registrere alle hunders DNA, teste all hundebæsj og deretter sende bøter til eierne. Denne saken ble først omtalt i avisen Budstikka.
02:33
Publisert: