I det Norwegian måtte gi opp langdistansesatsningen på denne tiden i fjor, hoppet arendalitten Bjørn Tore Larsen opp og etablerte Norse Atlantic Airways. Med innleide, tidligere Norwegian-Dreamlinere skal selskapet gi Nord-Europeere muligheten til å fly til USA for en billig penge.

I romjulen fikk selskapet på plass en norsk flytillatelse, og fredagens godkjennelse er den siste myndighetsgodkjennelsen som manglet. I romjulen meldte flyselskapet at det ville fly til USA i løpet av våren, og dette bekreftes i meldingen selskapet sender ut fredag kveld.

– Vi er godt fornøyde med at det amerikanske transportdepartementet har godkjent vår søknad om å tilby transatlantiske lavprisflygninger, uttaler Larsen i en pressemelding.

– Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren.

Flere til kontoret i Arendal og London

Riktignok het det da selskapet hentet inn kapital i fjor vår at det skulle være i gang med flyvningene før jul, men dette ble utsatt. I pressemeldingen sies det at Norse «planlegger de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA».

I pressemeldingen opplyses det også at:

– Tusenvis av dyktige mennesker har allerede søkt jobb hos oss, og vi har inngått kollektivavtaler med pilot- og kabinforeninger i Norge, Storbritannia og USA. Vi har for tiden 25 ledige stillinger ved vårt hovedkontor i Arendal og vårt kontor i London. Når alle våre 15 fly av typen Boeing 787 Dreamliner er i lufta, vil vi være et lag med 1600 dedikerte kolleger.

Norse-aksjonærene har opplevd at aksjekursen har svingt med koronanyhetene. Likevel har venner og familie av Larsen fortsatt en liten gevinst på den første investeringen fra februar i fjor.

Flyselskapet hentet da sine første penger i en emisjon der kursen ble satt til ti kroner per aksje. Larsen sto selv for over halvparten av 100 millioner kroner, men fikk med seg både Bjørn Kjos og hans datter Anna Helene Kjos-Mathisen. Også Kjos' mangeårige forretningspartner Bjørn Kise kjøpte aksjer i Norse.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.