Norwegian Air Shuttles datterselskap Norwegian Air International fikk i helgen godkjenning fra det amerikanske luftfartstilsynet, som er prosedyre etter at det amerikanske transportdepartementet har utstedt flylisens, bekrefter selskapet overfor TDN Finans.

Dette betyr at Norwegian er ett viktig skritt nærmere å lansere nye ruter, og kan starte billettsalg.

Østkysten

Norwegian skal lansere nye ruter mellom Europa og USA på torsdag, ifølge TDN Finans.

I et intervju med CNN mandag kveld sa Kjos at billettprisene over Atlanterhavet ville ligge under 100 dollar pr vei.

- Vi vil se at vi denne uken lanserer noen veldig interessante avganger og vil sette opp ruter inn til små byer nord for New York og sør for Boston. Områder som ikke er dekket i dag. Vi vil fly til ekstremt lave priser over Atlanteren. Prisene kan bli mye lavere enn 100 dollar per vei, sa Kjos til CNN.

Nye fly

I mai får Norwegian levert de første av 100 nye Boeing 737 Max, som skal brukes på flygninger mellom Europa og USA. Det er en oppdatert versjon av kort- og mellomdistanseflyet med én midtgang som selskapet bruker på europarutene i dag. 

For passasjerene betyr det enda et priskutt til USA, og nå i en liten flykabin. Norwegian har tidligere antydet rundt 69 dollar (570 kroner) per billett én vei. De billigste billettene kan koste ned mot en tusenlapp tur – retur.

– Å fly med oss til USA blir som å fly med Ryanair i Europa, sa Kjos til DN i forbindelse med kvartalsresultatet i forrige uke.

Da varslet han også at de nye rutene som blir lansert torsdag vil starte opp allerede i juni. 

De nye 737 Max-flyene bruker cirka 15 prosent mindre drivstoff enn dagens Boeing 737- fly. 

Flyene har lengre rekkevidde og kan fly fra Bergen til New York uten mellomlanding. Også Cork i Irland og Edinburgh i Skottland er nevnt som utgangspunkt. Destinasjoner er mindre flyplasser utenfor storbyer på USAs østkyst.

Norwegian får også levert 20 langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner over de neste halvannet året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump om seg selv: - Jeg tror aldri en annen president har fått til så mye på så kort tid
Donald Trump oppsummerer sine første uker som president.
01:02
Publisert: