Torsdag formiddag ble det klart at British Airways-eieren IAG har kjøpt seg opp i flyselskapet Norwegian og vurderer å by på selskapet.

Norwegian-aksjen skjøt umiddelbart i været og det ble innført børspause. Kvart over 12 ble børspausen opphevet og aksjen tok på nytt av som en rakett.

Etter at handelen ble gjenopptatt steg Norwegian-aksjen rundt 40 prosent. Markedsverdien av selskapet har dermed hoppet godt over 2,5 milliarder kroner etter at interessen fra IAG ble kjent. Norwegian prises nå til rundt 9,5 milliarder kroner.

Aksjekursen til flyselskapet Norwegian tok av etter oppkjøpsryktene. Utvikling frem til klokken 13 torsdag.
Aksjekursen til flyselskapet Norwegian tok av etter oppkjøpsryktene. Utvikling frem til klokken 13 torsdag. (Foto: DN Investor)

Varsler bud

Det var nyhetsbyrået Bloomberg som først meldte at selskapet IAG, som blant annet eier British Airways, vurdere et bud på flyselskapet Norwegian.

Ifølge Bloomberg vil et bud fra IAG trolig verdsette Norwegian til tre milliarder dollar, over 23 milliarder norske kroner, inkludert gjeld. Ved utgangen av fjerde kvartal utgjorde gjelden i flyselskapet hele 22,3 milliarder kroner.

IAG bekrefter i en pressemelding at de vurderer et bud på det norske flyselskapet.

– IAG anser Norwegian for å være en attraktiv investering, skriver IAG i en pressemelding der de oppgir å allerede eie 4,61 prosent av aksjene i flyselskapet.

Målet med eierandelen er ifølge IAG å etablere en posisjon for diskusjoner med Norwegian, inkludert muligheten for å fremme et bud på hele selskapet.

Overrasket Norwegian

Like etter klokken 12 sendte Norwegian en børsmelding der selskapet kommenterer oppkjøpsryktene og det at IAG allerede eier 4,6 prosent av selskapet.

– Norwegian hadde ingen kjennskap til dette aksjekjøpet før det ble rapportert av medier midt på dagen torsdag, skriver Norwegian i meldingen.

IAG understreker også i sin pressemelding at det foreløpig ikke har vært noen samtaler mellom de to selskapene.

– Det har ikke blitt tatt noen beslutning om å fremme et bud på dette tidspunktet, og det er ingen sikkerhet for at denne beslutningen vil bli tatt, skriver IAG i meldingen.(Vilkår)

Kenneth Sivertsen i Pareto har ikke bare tatt litt for mye tran
Thor Christian Jensen kommenterer Kenneth Sivertsen i Pareto sin verdivurdering av bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian.
01:10
Publisert: