Norwegians trafikktall for februar viser at 2,1 millioner passasjerer fløy med selskapet, en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Norwegian i en pressemelding mandag. Det er ifølge selskapet de interkontinentale flyvningene som drar opp trafikktallene. 

Det er omtrent 220.000 flere enn februar i fjor, som også hadde en dag mindre, påpeker selskapet i meldingen. Passasjertrafikken (RPK) økte med 24 prosent. 

Fallende passasjerinntekter

Inntekten per passasjerkilometer (yielden) i januar var 0,32 kroner, ned fra 0,37 samme måned året før. Inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,28 kroner, en nedgang fra 0,32 samme måned året før. 

Norwegian Air Shuttle anslår et tap på 101 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av januar, som inkluderer tap på 123 millioner kroner knyttet til urealiserte hedgingposisjoner. Norwegian har i noen grad tatt hedgeposisjoner for å sikre seg mot tap på kjøp av drivstoff.

Norwegian opplyser også at selskapets flåtefornyelse fortsetter i 2017. 

Fortsetter økningen

Norwegians trafikktall for januar viste at en god del flere valgte å fly med lavprisselskapet den måneden. Passasjertrafikken (RPK) økte med 30 prosent i januar 2017, sammenlignet med samme periode året før.

Totalt fraktet selskapet 2.110.576 passasjerer i måneden, noe som tilsvarer en økning på 20 prosent fra samme periode året før.

Trafikktallene for januar viste imidlertid et fall i yielden (inntekt per passasjerkilometer) på 15 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.