Norwegian skriver i en børsmelding at selskapet har fått beskjed om at Anton Joiner trekker seg som styremedlem.

Anton Joiner
Anton Joiner (Foto: AerCap)

Joiner er risikodirektør i leasingselskapet Aercap i Irland – verdens største eier og utleier av kommersielle fly – som også er blitt største aksjonær i Norwegian etter refinansieringen i vår. Aercap eier 13,4 prosent av selskapet.

Vil ha mer avstand

I børsmeldingen kommer det ikke frem hvorfor Joiner trekker seg, men kilder tett på selskapet sier til DN at Joiner ønsker å trekke seg i tilfelle det potensielt kan bli en interessekonflikt på sikt. Det er ikke en slik konflikt mellom Norwegian og Aercap – som eier mange av Norwegians fly – per i dag. Men fremover kan det bli en diskusjon om verdsettelse av nettopp flyene når selskapet forsøker å få i havn en ny redningsplan.

Joiner var valgt inn for perioden 2020-2022 som et uavhengig styremedlem.

Joiner begynte i AerCap i 2001 og har hatt flere roller i selskapet. Han har også bakgrunn fra Scotia Capital, Commercial Aviation Group og Hunting Cargo Airlines.

Dette skjer dagen etter at Norwegian fikk et endelig avslag på sin søknad om krisestøtte fra regjeringen – støtte selskapet har vært tydelige på at det er avhengig av for å komme seg gjennom koronapandemien.

Norwegian la i dag frem resultater fra tredje kvartal, som viste at nær 1,6 milliarder kroner har forsvunnet fra selskapet siden juni. Omsetningen var på 1,3 milliarder kroner i kvartalet, kraftig ned fra 14,4 milliarder i fjor.

Netto rentebærende gjeld ved utgangen av kvartalet var på 48,5 milliarder kroner, en økning på om lag 800 millioner kroner fra utgangen av andre kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.