Norwegian la tirsdag morgen frem ferske trafikktall for desember 2019.

Rapporten viser at antall passasjerer falt med 21 prosent fra desember 2018 til samme måned i 2019. Samtidig øker selskapet lønnsomheten, eller yield, med 14 prosent fra desember 2018 til samme måned i fjor.

Kapasiteten (ASK) faller med 25 prosent i perioden, sammenlignet med året før.

«Gledelig»

– Etter kun noen dager som konsernsjef i Norwegian, er det gledelig å kunne legge fram positive trafikktall. De ansatte har gjennom 2019 gjort en formidabel innsats i arbeidet med å levere på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, sier konsernsjef Jacob Schram.

Av rapporten går det frem at Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av planlagte flyvninger i desember, hvor 78,4 prosent gikk på oppsatt tid.

I rapporten anslår selskapet en drivstoffgevinst på 29 millioner kroner.

Øker enhetsinntektene

Det er i tråd med selskapets uttalte mål om å dreie virksomheten fra vekst til lønnsomhet. Siden starten på fjoråret er Norwegian-aksjen ned litt over 70 prosent.

I en pressemelding skriver Norwegian at de hadde vel 36 millioner passasjerer i hele 2019. Punktligheten var nær 80 prosent, ifølge selskapet.

– Gjennom hele året har selskapet redusert kapasiteten i tråd med etterspørselen og jobbet løpende med å sette en rutestruktur som også er tilpasset de store sesongsvingningene i bransjen. Samtidig er utslippene blitt redusert sammenlignet med tidligere år. De neste månedene er det god fart i salget, både blant forretnings- og fritidsreisende. Jeg vil ønske alle nye og trofaste kunder velkommen om bord, fortsetter Schram.

For hele 2019 økte enhetsinntektene med syv prosent, mens fyllingsgraden på flygningene var på 86,6 prosent. Punktligheten for året var på 80 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.