Tillatelsen ble utstedt natt til lørdag norsk tid.

– Dette er en ny milepæl for Norwegian. Godkjennelsen betyr at vi snart kan tilby argentinere å fly med nye, komfortable fly til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Nytt rutenett

I desember godkjente det argentinske luftfartstilsynet oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. Selskapet hadde søkt om godkjennelse av 156 ruter. Norwegian opplyser at de har planer om både innenriks- og utenriksflyginger fra Argentina.

Norwegian la i april i fjor frem planer om å bygge opp et rutenett i Argentina og Sør-Amerika med langdistanseruter til både Europa og Nord-Amerika.

- Blitt tatt meget godt imot

Årsaken til at Argentina er attraktivt er relativ liten konkurranse og høye billettpriser.

- Norwegian har blitt tatt meget godt imot av argentinske myndigheter som ønsker mer konkurranse i markedet. Nå blir det fullt fokus på å tilby rimelige flyreiser til millioner av passasjerer, noe som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser, drive økonomisk vekst og gi økt turisme, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina i pressemeldingen.

Selskapet har ett Boeing 737–800 basert i Argentina i dag. Norwegian Air Argentina, et heleid datterselskap i Norwegian, er i ferd med å bygge opp administrasjon i Buenos Aires.(Vilkår)