Saken oppdateres!

Søknaden om operativ driftstillatelse, også kjent som en AOC, er sendt til Transportstyrelsen i Sverige. En slik tillatelse vil gi selskapet «et enda sterkere fotfeste i Skandinavia og mulighet for utvidede trafikkrettigheter», skriver Norwegian i en pressemelding fredag.

– Sverige ligger strategisk posisjonert og en svensk driftstillatelse viser at vi tror på utvidede muligheter for Sverige og Arlanda. Vi håper at et sterkere fotfeste i Skandinavia vil gi oss flere trafikkrettigheter som gagner hele Skandinavia i form av flere direkteruter, flere turister og flere arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian har i dag 17 baser i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Spania, Italia, Storbritannia, Thailand og USA. Talsperson for Norwegian, Anders Lindstrøm vil ikke gå i detalj på hva de utvidede rettighetene vil bety for dem, men sier at det vil styrke dekningen av land i Asia.

– Nå har vi sendt inn søknaden som vi håper å få svar på innen tre måneder, sier han til DN.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos overrasket mange da han la frem flyselskapets resultater i forrige uke. På forhånd hadde analytikerne ventet over en halv milliard kroner i underskudd i siste kvartal, men det endte i pluss.

Det har vært store spekulasjoner om et mulig Norwegian-salg. Tidligere meldte spansk-britiske International Airlines Group (IAG) om interesse. Senere har også Lufthansa kastet seg inn i kampen.

Bjørn Kjos har derimot uttalt flere ganger at han ikke har planer om å selge selskapet. (Vilkår)