I en melding onsdag formiddag melder Norwegian at flere av toppene i selskapet vil tegne seg for emisjonen:

  • Norwegian-sjef Jacob Schram vil tegne seg for aksjer verdt 700.000 kroner i forbindelse med den forestående emisjonen.
  • Finansdirektør Geir Karlsen vil tegne seg for aksjer verdt 500.000 kroner.
  • Styreleder Niels Smedegaard i Norwegian vil tegne seg for aksjer verdt 100.000 kroner i emisjonen.

Schram tiltrådte stillingen som Norwegian-sjef i januar 2020. Han har tidligere erfaring fra Circle K. I 2018 skrev DN at Schram hadde tjent til sammen 72 millioner kroner de siste tre regnskapsårene. Mesteparten av summen var knyttet til aksjeprogram og overgangen til en innskuddsbasert pensjonsordning, sa Schram da.

Det opplyses i tillegg om at emisjonen er overtegnet flere ganger, og at ordreboken inneholder mer enn 12.500 ordre. Allerede forrige uke meldte de har mottatt ordre som tilsier at emisjonen er overtegnet til maksimal størrelse på 400 millioner kroner.

Nødvendig støtte

Norwegian har også onsdag fått nødvendig støtte fra långivere i det siste av fire obligasjonslån, og har dermed sikret formell støtte som trengs for å gjennomføre en kriseplan og konvertering av gjeld til aksjer.

Selskapet må ha støtte til en kriseplan fra to tredjedeler av långivere i alle lån.

  • 30. april ble det holdt obligasjonseiermøte i fire lån, og långiverne skulle stemme over at deler av gjelden ble gjort om til egenkapital.
  • Dagen etter ble det kjent at Norwegian ikke fikk nok stemmer i ett av fire lån (NAS07). Dermed ble stemmene i alle lån ugyldig.
  • Senere kom selskapet til enighet med långivere i NAS07. Deretter måtte det innhente ny aksept fra långivere i alle lån.

I et såkalt konvertibelt obligasjonslån har selskapet manglet nødvendig tilslutning, men i en melding fra Nordic Trustee onsdag står det at dette er ordnet.

Dermed skal et milliardbeløp i gjeld omgjøres til aksjer, og obligasjonseierne blir blant de største eierne i selskapet.

Emisjonskurs til en krone

Norwegian skal hente opptil 400 millioner kroner i friske penger. Det er en del av redningsplanen som selskapets aksjonærer sa ja til på den ekstraordinære generalforsamlingen mandag forrige uke.

Emisjonskursen er satt til en krone aksjen.

I tillegg til emisjonen sa aksjonærene ja til at gjeld til milliarder av kroner blir omgjort til aksjer i selskapet. Dette betyr en kraftig utvanning av dagens aksjonærer. Etter konvertering vil nye aksjer utgjøre 94,8 prosent av selskapet. Eksisterende aksjonærer vil kun eie like over fem prosent av aksjene i selskapet, og dette er eierandelen før emisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.