Norwegian meldte onsdag ettermiddag at det har inngått en forpliktende avtale om leasing av inntil 13 nye fly av typen Boeing 737-800, som er samme modell selskapet flyr i dag.

Eierne av flyene har tidligere hatt avtaler om leie av fly til Norwegian, heter det i meldingen.

Selskapet har redusert flåten kraftig gjennom en nesten-konkurs sist vinter, og startet på nytt med drøyt 50 fly da samfunnet åpnet opp i sommer. Det har tidligere varslet om planer for å øke flåten mot 70-75 fly frem mot neste sommer. I meldingen står det at leieavtalene vil være på mellom fem til åtte år, avhengig av flyenes alder. Det skal også inkludere gunstige leiebetingelser, som «power by the hour», det vil si at selskapet bare betaler leie hvis flyene er i bruk.

Ifølge meldingen vil disse spesielle betingelsene gjelde både for vintersesongen 2021/2022 og vinteren 2022/2023.

Noen av flyene skal også kunne leies med en mulighet for å bytte flyene med mer moderne flymodeller fra fabrikkene Boeing eller Airbus, med gitte betingelser for det.

Norwegian har tidligere hatt nyeste flymodell fra amerikanske Boeing, 737 Max, i flåten, men kvittet seg med disse flyene under konkursbeskyttelsen tidligere i år.

Norwegian legger frem resultatet for årets tredje kvartal torsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.