Flyselskapet Norwegian la fredag morgen frem trafikktallene for forrige måned.

Selskapet kan vise til at det hadde 1,7 millioner passasjerer i april, det er 19 prosent høyere enn i april året før, opplyser selskapet. Fyllingsgraden endte på 83 prosent.

– Vi er fornøyd med denne månedens trafikktall. April er den første hele måneden i vårt sommerprogram, med flere ruter og hyppigere avganger. Vi er spesielt fornøyd med den fortsatt sterke bookingtakten vi opplever før sommersesongen, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen.

Tallene tas godt i mot av investorene på Oslo Børs, som sender aksjen opp nær seks prosent fra start.

April-tallet er den sterkeste måneden hittil i år. Mars-tallene viste at selskapet fløy 1,5 millioner passasjerer, og månedene i forkant lå tallet mellom 1,1 til 1,2 millioner passasjerer.

– Vi er veldig glade for å se at et økende antall passasjerer velger å fly med Norwegian, og jeg ser frem til å ønske nye og gamle passasjerer velkommen om bord i det som ser ut til å bli den sterkeste sommeren noensinne for Norwegian, sier Karlsen.

Selskapet opplyser at 83,4 prosent av alle avgangsflyvninger ankom i rute eller innen 15 minutter fra planlagt ankomsttid, og 95,4 ankom i tide eller i løpet av en time fra planlagt ankomsttid.

Overskudd i 2022

Norwegian la frem sitt første overskudd på driften siden 2016, da tallene for 2022 ble sluppet i midten av februar.

Det er vanlig at flyselskapene taper penger om vinteren og forsøker å hente det inn gjennom et solid overskudd om sommeren. I fjor fikk Norwegian i realiteten første overskudd på selve driften i fjor siden før koronapandemien – etter enorme milliardtap i en årrekke og til slutt en krevende konkursprosess.

Det endte med et overskudd før skatt på like over én milliard kroner i 2022. På forhånd var det ventet 565 millioner kroner i pluss for hele året.

På bunnlinjen leverte Norwegian et overskudd også i 2021 – men det var takket være et milliardbeløp i regnskapstekniske justeringer fra pandemien, og ikke fra selve driften.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.