Norwegians trafikktall for november viser at nærmere 2,3 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

På langdistanserutene var passasjerveksten 70 prosent. Fyllingsgraden var totalt 84 prosent, opp ett prosentpoeng fra i fjor.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 29 prosent.

Yielden (inntekt per passasjerkilometer) i måneden var 0,34 kroner (0,39), mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,28 kroner (0,33).

Inntektene per passasjer faller med andre ord kraftig.

Fortsetter den globale ekspansjonen

– Vi er godt fornøyd med at trofaste kunder vender tilbake og at nye velger Norwegian. Veksten i transatlantiske ruter vil nå kunne fortsette etter at amerikanske myndigheter omsider har gitt vårt EU-selskap tillatelse til å fly til og fra USA. Dette betyr at Norwegian kan fortsette den globale ekspansjonen med full styrke og åpne nye ruter til destinasjoner over hele verden. Godkjennelsen innebærer også at vi kan skape mange nye arbeidsplasser både i Europa og USA, og bidra til lokal verdiskaping gjennom økt turisme, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en kommentar.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flyvningene i november. Punktligheten var på 73,5 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter. Så langt i år har selskapet mottatt 20 fabrikknye fly, hvorav 16 Boeing 737–800 og fire Boeing 787–9. I november ble én fabrikkny Boeing 737–800 en del av Norwegian-flåten. 

USA-tillatelse på plass

Etter tre års kamp mot fagforeninger og konkurrenter fikk Norwegians irske datterselskap før helgen flytillatelse i USA.

 Med denne trafikkrettigheten på plass kan lavprisflyselskapet utnytte flyparken fullt ut ved å fly både til USA og andre verdensdeler, noe som gjør at de får en mer sømløs operasjon.

Norwegian har planer om å utvide sine ruter mellom EU-landet Irland og USA.

Og mandag ble det kjent at Norwegian planlegger å bestille flere fly fra Airbus og Boeing etter at de fikk godkjent søknaden om å fly til USA på irsk lisens.

Flyselskapet steg mandag 15 prosent på børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.