Totalt valgte nesten 3,5 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på ni prosent fra samme periode i fjor.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 32 prosent. Fyllingsgraden var 88,8 prosent for hele rutenettet og 92,4 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Generelt er utviklingen i yield (inntekt per passasjerkilometer) positiv, men påvirkes negativt av svensk passasjeravgift og økt gjennomsnittslengde per flyvning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets yield med økt innslag av langdistanseruter, heter det i en melding fra flyselskapet.

Tjener mindre per passasjer

Yielden i måneden var 0,38 kroner (0,39), eller en nedgang på tre prosent, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,33 kroner (0,35).

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i september. Punktligheten var på 80,2 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787–9 Dreamliner og to Boeing 737 Max 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert 11 Boeing 787–9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 Max 8 og to Boeing 737–800.

Utsetter ruter på grunn av motortrøbbel

Onsdag ble det kjent at Norwegian må utsette USA-ruter på ubestemt tid.

Det er rutene fra Madrid og Barcelona til Fort Lauderdale i Florida som blir utsatt på grunn av at Norwegian fortsatt har motorproblemer, skriver Check-in.dk.

Norwegians motorproblemer har tvunget selskapet til å wetlease (leie) fly gjennom sommertrafikkprogrammet, og det vil også bli nødvendig i vintertrafikkprogrammet, ifølge bransjenettstedet.

Norwegian utsatte tidligere i år ruten mellom Milano og Los Angeles til sommeren 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Et sørafrikansk funn
Dette er en vin fra Sør-Afrika som det er verdt å bli bedre kjent med.
01:47 Min
Publisert: