Meglerhuset Bernstein i London setter kursmålet på Norwegian til null.

– Vi kutter kursmålet til null, da selskapets plan om å konvertere gjeld til aksjer gjør eksisterende aksjer verdiløse, står det i analysen.

TDN Direkt meldte om nyheten først tirsdag.

Enighet eller konkurs

Bernstein-analytiker Daniel Röska skriver at Norwegian bestilte for mange fly og ikke har klart å reorganisere nettverket godt. I tillegg stilles det spørsmål ved om en «feilet» satsing på langdistanse kan fortsette.

– Rutestrukturering, kostnadskutt og salg av eiendeler så ut til å gi selskapet en sjanse, men med nedgangen som følge av korona er det over. Hvis obligasjonseiere går med på å konvertere gjelden til egenkapital, vil selskapet fortsette å operere, men aksjonærene vil bli utvannet kraftig, skriver Röska.

Hvis obligasjonseiere ikke godkjenner forslaget, forventer Bernstein at driften vil opphøre, konkursbehandling starte og at aksjonærene ikke får noe som helst.

Usikker på leasingaktørene

En viktig del av redningsplanen i Norwegian handler om at leasingselskaper skal omdanne inntil 38 milliarder kroner i gjeld til egenkapital. Obligasjonseiere eier cirka 5,7 milliarder kroner av obligasjonsgjeld i Norwegian.

HSBC-analytiker Andrew Lobbenberg skriver i en epost til DN:

– Obligasjonseiere vil ganske enkelt være motivert av å konvertere gjeld til egenkapital, gitt alternativet. Leasingselskaper, banker og andre finansieringsselskaper med fly som pant vil ikke stå overfor samme valg, og vil ta en langt mer tilbakeholden posisjon hvor de må overbevises til å eie aksjer i Norwegian.

HSBC har ikke publisert en ny analyse nå, men senket kursmålet til 0,50 kroner i mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.