Totalantallet passasjerer som fløy med Norwegian i august var 3.279.525, altså like under 3,3 millioner. Det er 407.604 flere enn i august i fjor, og en økning på 14 prosent, viser en rapport selskapet la frem onsdag morgen.

Veksten er størst på langruter og i Spania. I perioden har det vært billettinntekter på rundt 2,77 milliarder kroner, ifølge rapporten.

Tallene for august kommer etter at juli ikke levde opp til forventningene. Da var det en økning på 15 prosent i passasjerantall, men samtidig ble fyllingsgraden redusert.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise og ikke minst at trofaste reisende velger oss på nytt. Vi opplever stabilt god etterspørsel i etablerte markeder i Skandinavia, mens den største veksten kommer på langrutene og i Spania, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

– Global vekst er viktig for å styrke konkurranseevnen i et utfordrende marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping i alle markeder vi har virksomhet, sier Kjos.

Gjennomførte nesten alt

I august gjennomførte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flyvningene og punktligheten var på 76,8 prosent.

Den totale trafikkveksten (RPK) var på 26 prosent.

Måneden ble også benyttet til å fortsette Norwegians flåtefornyelse gjennom leveranse av tre Boeing-fly. I pressemeldingen blir flyflåten til Norwegian beskrevet som en av de mest moderne og miljøvennlige i verden.

– Norwegian vil forsvinne

Norwegian-tallene kommer ikke lenge etter utspillet til Ryanair-Sjef Michael O’Leary om at Norwegian gjør det dårlig om dagen.

– Norwegian vil forsvinne om fire eller fem måneder. De går tom for penger, sa han forrige uke.

Utspillet ble kontant avvist av Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian.

– Det vi har å si i denne saken er at dette er et klassisk tulleutspill fra O'Leary som ikke har noe rot i virkeligheten. Norwegian har drevet en lønnsom virksomhet i 10 år og vil fortsette å fokusere på vår egen globale virksomhet, ikke på enkeltutspill fra konkurrenter, skrev han i en epost til DN.(Vilkår)

Ni år gamle Huang ble sendt 200 mil bort fra familien for å bli verdens beste
Hver dag spiller over 300 millioner kinesere nasjonalsporten bordtennis. Møt talentet Huang Tse Tien (9) på toppidrettsskolen Dongdan i Beijing.
03:13
Publisert: