Norwegian la torsdag morgen frem sine kvartalsresultater, som viser en omsetning på 6102 millioner kroner og et justert resultat, ebitda, på 673 millioner, sammenlignet med -266 millioner kroner i samme periode året før.

Norwegian var ventet å legge frem en omsetning på 6.160 millioner kroner og et ebitda-resultat på 515 millioner kroner i fjerde kvartal.

Det viser gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant elleve analytikere. Likevel faller selskapet kraftig etter åpning på Oslo Børs.

Selskapet omtaler selv resultatet som sitt beste «noensinne», og viser til et resultat etter skatt på 1135 millioner kroner for 2016 som helhet. 

- Vi er svært fornøyde med å kunne rapportere våre beste resultater noensinne i et år med sterk internasjonal vekst, etableringen i nye markeder og tøff konkurranse, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en melding fra selskapet. 

- Vi går inn i 2017 med en ambisjon om å øke og styrke vårt fotfeste i etablerte markeder, mens vi samtidig utvikler vårt rutenettverk til nye deler av verden. 

Tjener mindre per passasjer

Selskapet hadde tilleggsinntekter på 129 kroner per passasjer i kvartalet, mot 126 kroner i tilsvarende kvartal året før. Tilleggsinntektene var ventet til 138 kroner per passasjer.

Norwegians trafikktall for januar viste at en god del flere valgte å fly med lavprisselskapet denne måneden. Passasjertrafikken (RPK) økte med 30 prosent i januar 2017, sammenlignet med samme periode året før.

Totalt fraktet selskapet 2.110.576 passasjerer i måneden, noe som tilsvarer en økning på 20 prosent fra samme periode året før.

Trafikktallene for januar viste imidlertid et fall i yielden (inntekt per passasjerkilometer) på 15 prosent. 

Den negative yield-trenden ble blant annet forklart av valutaeffekter og effekt fra langdistanseflyvninger.

Også i denne kvartalsrapporten viser utviklingen en svak yield-utvikling: Yielden falt hele 14 prosent. 

Vil skape storallianse

Tidligere denne måneden sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos at han har planer om en storallianse:

Han vil slå seg sammen med andre billigselskaper for å fly deg ikke bare fra A til B, men også fra A til B til C og «en masse andre steder».

I et intervju med CNN Money fortalte Kjos at han vil inngå partneravtaler med blant annet lavprisselskapene Ryanair og EasyJet.

NORWEGIAN(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: