Karlsen, som har mye av sin yrkeserfaring fra shipping, tar maritime uttrykk i bruk for å beskrive makten på toppen i Norwegian.

– Det er Bjørn som styrer skuten, det er ingen tvil om dét, sier Karlsen bestemt.

Spørsmålet nå er om Karlsen er mannen som skal overta sjefstolen den dagen snart 73 år gamle Kjos bestemmer seg for å pensjonere seg? Kjos selv har sagt at han sitter langt på overtid, og han har mer enn antydet at det snart er på tide at han blir avløst.

Karlsen selv sier dette ikke engang har vært et diskusjonstema.

Han sier forfremmelsen betyr et noe utvidet mandat, men at det meste fortsetter som før. Han fortsetter i jobben som finansdirektør ved siden av stillingen som viseadministrerende direktør.

Lover fly i påsken og i sommer

Karlsen sier Norwegian har god kontroll over situasjonen, men at krisen med Boeings Max 8-fly kom meget ubeleilig. Norwegian har måttet sette 18 fly på bakken, uten å vite når de kan settes i drift igjen.

– Vi har en god dialog med Boeing, slik at vi skal komme gjennom dette. Det verste er usikkerheten, sier Karlsen.

Han garanterer at Norwegians reisende nå i påsken og til sommeren skal komme frem til sine reisemål, være seg med Norwegians egne Max 8-fly eller med innleide fly.

– Vi vil fly ruteprogrammet i påsken, og vi har til hensikt å fly hele sommerprogrammet, sier Karlsen.

Karlsen kom til Norwegian for ganske nøyaktig et år siden. Han har det meste av sin arbeidserfaring i børsnoterte selskaper innen shipping og offshore, blant annet John Fredriksen-selskapet Golden Ocean Group og riggselskapet Songa Offshore.

Karlsen kom i april 2018 til Norwegian fra stillingen som finansdirektør i det London-baserte selskapet Navig8 Group.

– Geir har i løpet av det ene året han har vært i Norwegian vist prov på gode lederegenskaper og han nyter tillit fra kollegaer på alle nivåer i Norwegian Group. Jeg ser frem til et fortsatt tett, konstruktivt og strategisk viktig samarbeid, sier toppsjef Kjos i en melding fra selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.