Norwegian Air Shuttle har ikke mottatt noen forpliktende forespørsel fra IAG om bud på aksjene i selskapet i forbindelse med IAGs interesse i Norwegian, opplyser selskapet i en melding mandag.

Flygiganten IAG, som blant annet eier British Airways, meldte i april at det har kjøpt nær fem prosent av aksjene i Norwegian og vil by på selskapet.

I meldingen mandag opplyser Norwegian at det ikke kan garanteres at en transaksjon vil realiseres selv med attraktive vilkår eller i det hele tatt.

Interesse fra flere parter

Samtidig opplyser Norwegian at det har mottatt interesse fra flere parter, som har uttrykt indikativ og foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.

Disse har vist interesse etter at det i april ble kjent at IAG ville by på selskapet, fremgår det av meldingen.

Det vises til at indikasjonene på interesse har vært foreløpige og underlagt en rekke forhold.

Ikke inngått noen avtaler

Flyselskapet understreker i meldingen mandag at det per dags dato ikke har inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til interessen fra de ulike partene. Norwegian søker videre informasjon og avklaring innen flere områder for å kunne evaluere forslagene og avgjøre om de utgjør grunnlag for å gå inn i samtaler, fremgår det.

Norwegian varslet i sin førstekvartalsrapport i slutten av april at det «hadde mottatt flere henvendelser» etter IAGs kjøp av nesten fem prosent i flyselskapet, og at det både hadde satt ned en «styringskomité» i styret, samt leid inn finansielle og juridiske rådgivere. Disse til å vurdere situasjonen, håndtere relevante henvendelser og beskytte aksjonærenes interesser.

Norwegian har for øvrig godkjent et prospekt i forbindelse med emisjonen i selskapet tidligere i år. De aksjonærene som ikke ble invitert med på kapitalutvidelsen får kjøpe aksjer til en kurs som gir stor gevinst på grunn av at aksjekursen har steget kraftig etter de siste ukenes oppkjøpsrykter. Denne «reparasjonsemisjonen» var betinget av at prospektet ble godkjent.(Vilkår)

Ismaskin til 43.642 kroner og 50 øre
På Kjøkkenbenken: Mathias Steinbru viser hvordan man lager fløyelsmyk is med Pacojet Junior
01:12
Publisert: