Norwegians 787-8 Dreamliner er rundt et døgn forsinket fra USA fordi det mangler reservedeler. Dermed er 221 passasjerer strandet i Orlando i Florida.

Flyet skulle hatt avgang fra flyplassen i Orlando lørdag klokken 22.05, lokal tid, melder VG.

– Vi regner med at forsinkelsen blir på nærmere på 24 timer, men det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, opplyser talsperson Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

Årsaken til forsinkelsen er en manglende reservedel, som må flys inn fra London Gatwick. Først etter mange timer på flyplassen fikk passasjerene beskjed om å ta inn på hotell.

– Vi har fått nye meldinger etter hvert, og ikke fått noe god oppfølging. Én ting er å få beskjeden med én gang, men det er annerledes å sitte så mange timer i en terminal, sier Terje Rølvåg (50), som har vært i Florida i jobbsammenheng.

På vei fra Oslo til Florida forrige lørdag var flyet hans også forsinket et døgn. Også 9. juni var et Dreamliner-fly et døgn forsinket på grunn av tekniske problemer, som igjen førte til hviletidsproblemer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.