Flyselskapet Norwegian er i kontakt med det britiske flyselskapet Monarch Airlines for å undersøke muligheten for å kjøpe hele eller deler av virksomheten, melder Press Association (PA) fredag.

– Dette er spekulasjoner vi ikke kommenterer, men det er ingen hemmelighet at Storbritannia er et viktig marked for Norwegian der vi har ambisiøse vekstplaner, ikke minst på interkontinentale ruter, skriver kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i en SMS.

Tidligere denne uken ble det kjent at det britiske lavprisflyselskapet, som er eid av private equity-selskapet Greybull Capital, har hyret inn konsulentselskapet KPMG for å undersøke mulighetene for salg av kortdistansevirksomheten, skriver nyhetsbyrået.

Selskapet skal også vurdere en sammenslåing eller en såkalt feeder-avtale, som innebærer utveksling av passasjerer mellom ulike flyselskaper, med et annet flyselskap, meldte Sky News mandag denne uken, ifølge PA.

I forrige uke ble det kjent at Norwegian har inngått samarbeid med det britiske flyselskapet EasyJet om utveksling av langdistansepassasjerer.

Norwegian har tidligere også undersøkt mulighetene for en tilsvarende samarbeidsavtale med Ryanair. Norwegian utelukket ikke i forrige uke at en slik avtale fortsatt kunne komme på plass, mens selskapet denne uken sendte en melding til nyhetsbyrået Reuters der det gjorde det klart at samtalene om et Ryanair-samarbeid nå er avsluttet. (Vilkår)

Verdens beste digitale penn og papir
DN har testet norske Remarkable, «nettbrettet» for dem som elsker penn og papir
00:58
Publisert: