2,5 millioner passasjerer reiste med SAS i juli – en økning med 2,2 prosent fra samme periode i året før. Dermed setter SAS ny passasjerrekord for juli.

Det viser flyselskapets trafikkstatistikk som ble sluppet tirsdag formiddag.

Inntekten per passasjer per kilometer i juli (yielden) økte med én prosent fra juli i fjor, mens belegget gikk ned 1,7 prosentpoeng til et snitt på 86,5 prosent fylte seter.

Selv om flere reiste med SAS fylte ikke selskapet like mange seter i juli i år, sammenlignet med året før, ettersom kapasiteten (ASK) økte med 8,8 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) økte med 6,7 prosent.

Svakere dollar vil hjelpe på inntjeningen

Selskapets billettinntekter kom på 3,21 milliarder svenske kroner, mot 2,97 milliarder svenske kroner i samme periode i fjor.

– I juli utviklet etterspørselen seg i tråd med tidligere måneder med stabil trafikkvekst i SAS sine geografiske regioner. Samtidig har amerikanske dollar gradvis svekket seg mot svenske kroner, og det vil ha en positiv effekt på SAS sin inntjening, skriver SAS i en pressemelding.

I regnskapsåret 2016–2017 vil totalkapasiteten ligge på 6–8 prosent. Veksten vil hovedsakelig bli drevet av effekten av interkontinentale ruter som ble startet opp i 2015/2016, flere ferieturer og den nye Airbus S320neo som vil erstatte mindre fly.

Flere fløy med Norwegian

Norwegian slapp sine trafikktall for juli forrige uke. 

Totalt 3,36 millioner passasjerer fløy med det norske lavprisselskapet i løpet av sommermåneden – en økning på 15 prosent sammenlignet med året før. Dermed satte også Norwegian rekord for juli. – Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst på interkontinentale ruter. Det er også positivt at selv med en sterk kapasitetsøkning er flyene stort sett fulle og utviklingen er god i hele rutenettet. Det betyr at reisende både i Europa, USA og Asia setter pris på lave priser, nye fly og hyggelig service, sa konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.(Vilkår)