Flyselskapet Norwegian fløy drøyt 2,3 millioner personer i februar. Dette er en økning på nær 240.000 passasjerer, eller rundt 11 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Inntjeningen per setekilometer var på 31 øre, ned fire prosent fra 33 øre i februar i fjor.

Fyllingsgraden i flyene, den såkalte kabinfaktoren, var på 84,3 prosent i februar, ned to prosentpoeng sammenlignet med februar i fjor. Den totale trafikkveksten, målt i antall passasjerkilometer, økte med 32 prosent og flyselskapets kapasitet økte med 35 prosent.

«Fornøyd»

Konsernsjef Bjørn Kjos kommenterer tallene slik:

– Vi er fornøyd med at trafikkveksten fortsetter i februar og at flere fritids- og forretningsreisende velger å reise med oss i en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Den globale ekspansjonen fortsetter, og det er flyvningene mellom Europa og USA som bidrar sterkest til veksten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Norwegian gjennomførte 98,9 prosent av de planlagte flyvningene i februar og punktligheten var på 74,7 prosent. Punktligheten ble påvirket av værforholdene ved flere store flyplasser i Europa, ifølge flyselskapet. (Vilkår)