Planene om direkte kontotrekk har møtt massiv kritikk.

Flyselskapet varslet onsdag flere tusen kunder om at de ville trekke 80 kroner i flyseteavgift og moms på 8 kroner direkte fra kortet til passasjerer som allerede hadde kjøpt og betalt billettene før 1. juni.

Torsdag bestemte selskapet seg for å avvente, etter kundestorm og refs fra Forbrukerombudet.

– Vi har ikke trukket noe ennå, og vi ser nå på om vi kan gi kundene andre måter å betale avgiften på, sier informasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian.

– Må ha samtykke

Forbrukerombudet slo fast at flyselskapet ikke har lov til å trekke ekstrabeløpet fra kundenes konto uten samtykke og har sendt et brev til Norwegian med krav om forklaring.

– Vi skal svare på ombudets brev innen fristen og vil kunne si mer da, sier Lasse Sandaker Nielsen.

Hovedorganisasjonen for bank- og forsikringsbransjen, Finans Norge, sier seg enig i vurderingene fra Forbrukerombudet. Kundene må samtykke før de kan belastes for avgiften.

– Det må foreligge en skriftlig og tydelig avtale mellom kjøper og selger om at eventuelle ekstraomkostninger som måtte påløpe etter at kjøpet er gjort, kan belastes kunden i etterkant. Foreligger det ikke et slikt samtykke fra kunden, har ikke flyselskapet anledning til å hente penger fra kundens konto, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til Aftenposten.

Bør ta regningen

Forbrukeradvokat Ola Fæhn mener Norwegian selv må ta ekstraregningen, slik SAS har varslet at de vil gjøre overfor sine kunder.

– Jeg mener Norwegian må ta støyten for avgiften fordi denne billetten allerede er betalt idet man har bestilt på nettet og fått en fast pris. Da kan de ikke komme i ettertid og si at de vil ha mer, sier Fæhn til TV 2.

Les også:

Asia i dag: Kjemper om to milliarder nye forbrukere

– Liv kan gå tapt dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?