Geir Karlsen har ikke jobbet i Norwegian mer enn 12 dager.

Da han startet i selskapet fikk han tildelt 75.000 opsjoner med en innløsningskurs som var basert på gjennomsnittskursen de ti dagene før 1. april, pluss ti prosent. Det endte med en innløsningskurs på 187 kroner.

Etter IAG-nyheten ble kjent torsdag, hoppet Norwegian-kursen til rundt 250 kroner, og videre til en stengningskurs opp nesten 50 prosent til 264 kroner. Det betyr at finansdirektøren har en gevinst på opsjonene på 5,8 millioner kroner.

IAG, som eier British Airways, har kjøpt 4,6 prosent av aksjene i Norwegian og ønsker å innlede samtaler med det norske selskapet og muligens komme med et bud på selskapet.

Det var 3. januar i år at Karlsen ble utnevnt til ny finansdirektør i Norwegian. Karlsen kom fra en stilling som finansdirektør i i det London-baserte rederiet Navig8 og før det var han finansdirektør i riggselskapet Songa Offshore og tørrlastrederiet Golden Ocean.

Bjørn Kjos, Norwegian-sjefen, eier sammen med styreleder Bjørn Kise drøyt 25 prosent av Norwegian. Denne aksjeposten er verdt enn én milliard kroner mer i løpet av torsdagen. DN har da inkludert aksjene som Kjos og Kises selskaper har etter at aksjene fra den siste emisjonen kommer på plass. (Vilkår)

Hva tror du bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian er verdt?
Thor Christian Jensen kommenterer Kenneth Sivertsen i Pareto sin verdivurdering av bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian.
01:10
Publisert: