George Soros og hans Soros Fund Management har i år hatt en stor shortposisjon i Norwegian. Det betyr at Soros har lånt aksjer og solgt disse for å kjøpe dem tilbake etter kursfall. Å shorte en aksje er en metode investorer kan benytte for å tjene penger på kursfall.

Nå har Soros økt sin shortposisjon til 298.000 aksjer. Etter at IAG har kjøpt aksjer i Norwegian og sagt at det kan komme et bud på flyselskapet, føk Norwegian-aksjen i været. Torsdagens kursoppgang på rundt 40 prosent innebærer at Soros tapt rundt 20 millioner kroner på shortingen denne dagen isolert.

Soros dukket for første gang opp på Finanstilsynets shortregister med 183.000 aksjer 29. januar i år gjennom. Han økte raskt posisjonen de to påfølgende dagene til 273.000 aksjer, men har nå økt posisjonen ytterligere.

Da Soros først gikk short i slutten av januar lå Norwegian-kursen på rundt 234 kroner aksjen.

Soros er mest kjent som mannen som senket det engelske pundet. Da pundet ble devaluert i 1992, falt verdien med 15 prosent, og Soros tjente minst en milliard dollar på handelen.(Vilkår)

Hva tror du bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian er verdt?
Thor Christian Jensen kommenterer Kenneth Sivertsen i Pareto sin verdivurdering av bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian.
01:10
Publisert: