Et nytt Norwegian-fly i den største versjonen av Boeing 737 står fortatt fast i Iran, 44 dager etter at flyet måtte nødlande i det persiske landet.

Flyet var i rute fra Dubai til Oslo hadde 192 passasjerer og kabinansatte om bord da det gjennomførte en «sikkerhetslanding» i Shiraz sørvest i Iran på grunn av motortrøbbel 14. desember.

Passasjerene ble sendt hjem med et annet fly, men det opprinnelige flyet trengte reservedeler fra er amerikansk deleid selskap.

På grunn av de amerikanske sanksjonene mot Iran viste det vanskelig å få til.

Saken fortsetter under bildet

Shiraz International Airport i Iran.
Shiraz International Airport i Iran. (Foto: Aleksasfi/Wikimedia)

Den siste tiden skal de ha vært nedstengningen av det amerikanske statsapparatet som har gjort det vanskelig å få sendt ned reservedeler.

Nå som det er midlertidig ordnet er det papirarbeidet som er problemet.

– Iran er et nytt land for oss. Vi er ikke kjent med de lokale reguleringer og det er papirarbeid som har tatt lengre tid enn sedvanlig, sier Norwegians kommunikasjonssjef i Danmark, Andreas Hjørnholm, til flybransjemediet Check-in.dk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Går strømprisene høyere nå, tror jeg at jeg dropper elbil og går over til diesel
Hva vil skje med strømprisene hvis hele Norge går over til elbil?
01:40
Publisert: