Norwegian anker til lagmannsretten etter at pilotene og kabinansatte i flyselskapet fikk fullt medhold i tingretten om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver.

– Vi er uenige i deler av dommen og ønsker derfor å prøve den i en høyere rettsinstans, opplyser kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til Frifagbevegelse.

30. juni fikk piloter og kabinansatte fullt medhold av Asker og Bærum tingrett i at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver.

Bakgrunn: Norwegian tapte mot pilotene i retten

Ifølge dommen hadde Norwegian også drevet ulovlig innleie av arbeidskraft. De ansatte krevde ansettelse i selskapet de mener er deres reelle arbeidsgiver.

Anken av saken skal nå sendes til Borgarting lagmannsrett, opplyser Sandaker-Nielsen

Arbeidstakerorganisasjonen Parat, som representerer de sju pilotene og sju kabinansatte, sier at de ikke er overrasket over at Norwegian vil anke dommen.

– Dommeren ga oss et soleklart medhold i hovedspørsmålet i saken som er hvem som er reell arbeidsgiver. Norwegian har rett og slett tegnet en pappverden som de prøver å få alle til å forholde seg til, men dommeren så at de i realiteten fortsatt er arbeidsgiver, sier Parat-advokat Christen Horn Johannessen.

Les også: Britisk politi etterforsker Airbus

Dette flyselskapet øker lønningene til ansatte med opp mot 55 %  

SAS-analytiker: - Dette er et godt tegn

Rekordmange fløy SAS i juli - men intens konkurranse presser inntjeningen  

Se DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.