Norwegian er i likhet med alle andre flyselskap hardt rammet av koronakrisen og tiltakene som er iverksatt for å begrense smitten. Tall fra Avinor forrige uke viste at flytrafikken har tatt seg noe opp siden mars og april, men ligger fortsatt 76 prosent lavere enn samme periode i fjor.

I midten av juni besluttet Norwegian å gjenåpne 76 ruter fra 1. juli både innenlands og til enkelte andre europeiske land. Ytterligere 12 fly ville dermed settes tilbake i drift slik at det nå flys med totalt 20 fly. I tillegg er rundt 200 piloter og 400 kabinansatte hentet tilbake fra permitteringer.

Mandag morgen melder selskapet om trafikktall for juni, og ikke uventet er det fortsatt et markant passasjerfall. Likevel skriver Norwegian at ting har tatt seg opp.

«Etterspørselen har gradvis plukket seg opp igjen, og sist uke økte antall bestillinger for reiser i juli og august med 40 prosent», heter det i meldingen.

I juni fløy Norwegian 133.004 passasjerer, går det frem av meldingen. Det er fortsatt en markant nedgang fra samme måned i fjor, da Norwegian fløy drøye 3,4 millioner passasjerer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.