Norwegian la ut en pressemelding sent fredag kveld.

– På bakgrunn av nytt reiseråd fra Utenriksdepartementet og anbefalinger fra helsemyndighetene, har Norwegian besluttet å innstille sine tre ukentlige flygninger mellom Oslo og Milano. Kunder som har bestilt billett til Milano med Norwegian, vil bli kontaktet av vårt kundesenter, står det i meldingen.

Torsdag morgen ble det kjent at Norwegian har kuttet flere flyvninger på langdistanse til Nord-Amerika og Thailand, men det ble foreløpig ikke ansett som nødvendig å gjøre store tilpasninger av ruteoppsettet i Europa.

Fredag ettermiddag kom Utenriksdepartementet med et oppdatert reiseråd til Italia:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til regionene Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna og Veneto som ikke er strengt nødvendige,» het det i rådet.

Milano-flyplassen ligger i Lombardia.

Norwegian var tilbakeholden med å gjøre endringer fredag, men tok en beslutning senere på kvelden.

SAS meldte allerede tirsdag denne uken at det innstiller alle flyvninger til og fra Nord-Italia – Milano, Bologna, Venezia og Torino.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.