I en uttalelse mandag gir Norwegian uttrykk for at selskapet er godt forberedt til årets sommertrafikk. Likevel er det bekymringer knyttet til motorene på de elleve nye Boeing 787 Dreamlinere som skal leveres.

Flyene er utstyrt med Rolls-Royce-motorer, og produsenten av disse sa tidligere mandag at det er oppdaget et problem knyttet til kompressoren i jetmotoren Trent 1000 til flere fly, og at dette problemer nå ser ut til å spre seg til flere fly.

- Bekymringer

– Som vi tidligere har signalisert ser sommertrafikken ut til å gå bra, men vi har bekymringer knyttet til Dreamlinerne våre, sier pressetalsmann Lasse Sandaker-Nielsen til Reuters.

Han legger til at Norwegian har tatt høyde for at disse flyene kan bli satt på bakken og har av den grunn leid tilleggskapasitet.

I fjor sommer hadde flyselskapet store problemer med Dreamlinerne. Kanselleringer og forsinkelser kostet dem flere titall millioner dollar.

- Det er ikke en ideell situasjon, og vi kan ikke betale for en tjeneste vi ikke får levert, sier Sandaker-Nielsen om motorproblemene.(Vilkår)

Økonomiguruene om: Donald Trump, Kim Jong Un, Twitter og toppmøter.
Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud forteller om sine forventninger til nattens toppmøte mellom Kim Jong Un og Donald Trump.
02:23
Publisert: