Politiet bekrefter at én passasjer ble pågrepet under evakueringen av flyet.

Det dreier seg om Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta som skulle lande i Alta klokken 11.30

– Personen etterfulgte ikke anmodningene til politiet, og ble derfor arrestert, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen, til TV 2.

Politiet avviser imidlertid at personen har tilknytning til trusselen, ifølge VG.

Alle passasjerene var evakuert ved 14.30-tiden. Bombehunder er tilkalt, opplyser politiet.

– Det er ren rutine på bakgrunn av trusselen, og for å være på den sikre siden. Vi har ikke gjort noe søk på innsiden av flyet ennå, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen til VG.

Trussel på chat

En person påsto at han var om bord i flyet og hadde en bombe med seg, opplyser politiet i Finnmark.

– Et Norwegian-fly på vei til Alta mottok om lag klokken 10.30 i dag en bombetrussel via deres chattetjeneste, opplyser politiet. De ble varslet om hendelsen klokken 11.03.

Passasjerene ble under evakueringen bedt om å ikke ta med seg håndbagasjen. Flyet er parkert i en sikker sone på flyplassen et stykke unna terminalen.

– Alvorlig

Alle tilgjengelige ressurser ble sendt til flyplassen. Flyet landet like før klokken 12 på Alta lufthavn og skal undersøkes for eventuelle bombegjenstander.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

– Det er opprettet sak og politiet har satt i gang arbeidet med å finne ut hvem som står bak trusselen, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen.

Presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian bekrefter at de har mottatt en trussel.

– Sikkerheten har alltid høyeste prioritet, sier han, og legger til at politiet har overtatt ansvaret for aksjoner, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ser det ut på innsiden av Nasjonalmuseet i dag
01:02
Publisert: