– Jeg synes at Norwegians mange ansatte og den norske befolkning fortjener en varig og bærekraftig løsning. Den ligger ikke i ledelsens forslag, sier Jarle Drevdal.

Han er en av Norwegians mange småaksjonærer og er administrator av Facebook-gruppen «Norwegians småaksjonærer» sammen med Helge Stray. Den lukkede Facebook-gruppen har over 1000 medlemmer.

Stray gikk søndag kveld ut og oppfordret småaksjonærene til å stemme på ledelsens forslag etter dialog med tidligere Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Småaksjonærer i Norwegian snur 180 grader – vil stemme for styrets forslag mandag

– Vi snur 180 grader, og kommer til å stemme for styrets forslag mandag, sa Stray til DN.

– Vi har hatt kontakt med Kjos. Han er proaktiv kar. Han har tatt kontakt med oss, og bedt oss om å støtte selskapet. Han har gått gjennom grunnlaget for redningsplanen, og alle elementene i det. Det har overbevist oss. Kjos er grundig kar han, han kjenner jo selskapet bedre enn de fleste.

Norwegian trenger tilslutning fra to tredjedeler av stemmene på generalforsamlingen mandag for at planene skal gå gjennom – og selskapet reddes. Drevdal tror derimot ikke det er mange av Norwegians småaksjonærer som stiller seg bak Strays oppfordring.

– Det får Helge stå alene for. Jeg kjenner ingen andre enn Helge selv som har foretatt en helomvending. Jeg synes at generalforsamlingen bør utsettes, avlyses eller erklæres ugyldig. Det skal stemmes over et forslag som ble ferdigstilt i siste liten. Jeg er veldig overrasket over Helges helomvending, sier Drevdal.

– Jarle er bare én av småaksjonærene. De fleste av fullmaktene vi har fått inn, kommer utenfor den Facebook-gruppen, svarer Stray på Drevdals uttalelser.

– Fritt til å gjøre som de selv vil

De siste ukene har småaksjonærer varslet motstand mot en redningsplan i selskapet.

Drevdal forteller at han ikke har snakket med Kjos. Men at han har sett e-posten fra den tidligere konsernsjefen. Han understreker at småaksjonærene kan stemme som de vil.

– Dette er ikke en gruppe som har besluttende myndighet. Hver enkelt står fritt til å gjøre som de selv vil. Jeg har vært vitne til en interessant debatt, og jeg tror det er helt åpent før avstemming i morgen. Det er mange aksjonærer som tenker, men som ikke deltar i debatten.

Stor motstand fra start

Planene til Norwegian er at gjeldseiere skal gjøre om gjeld til aksjer. Lenge har holdningen vært at det er staten som bør komme på banen og redde Norwegian.

Småaksjonæren Drevdal håper på et nei til Norwegian-ledelsens forslag mandag.

– Jeg tror helt ærlig et nei i morgen vil åpne for at staten tar sitt ansvar, sier Jarle Drevdal.

Konsernleder Jacob Schram understreket søndag viktigheten av mandagens generalforsamling.

– Får vi ikke ja i morgen, er det «snipp snapp snute» for Norwegian, sier Schram til TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.