Torsdag morgen la Norwegian frem ferske trafikktall for årets første måned. Rapporten viser at selskapet fløy totalt 1,97 millioner passasjerer i januar. Det er en nedgang på 25 prosent fra året før. Yield – altså inntekten per passasjer per kilometer – har steget 15 prosent i samme periode.

Etter børsåpning torsdag morgen steg selskapets aksje over fem prosent.

Fullere fly

Det er i tråd med selskapets uttalte mål om å bremse veksten og øke lønnsomheten. Selskapet fløy også med fullere fly i januar i år, sammenlignet med samme periode i fjor, og hadde i snitt 80,9 prosent av setene fulle. Dette er en oppgang på 4,8 prosentpoeng fra januar 2019.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Dette er den tiende måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjon har påvirket enhetsinntektene og fyllingsgraden positivt. Jeg er også fornøyd med at punktligheten forbedres betydelig, for jeg vet hvor viktig dette er for kundene våre, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Høyere punktlighet

Punktligheten steg 7,4 prosentpoeng i denne perioden, og endte på 87,2 prosent. Dette skal være den høyeste punktligheten i en enkeltmåned siden 2015. 99,2 prosent av de planlagte avgangene ble gjennomført, noe som innebærer en nedgang på 0,3 prosent.

CO2-utslippene per passasjer per kilometer gikk også ned til 75 gram – tre gram mindre og fire prosent lavere enn samme periode i fjor.

Selskapet anslår et tap på 104 millioner kroner på urealiserte sikringsposisjoner på drivstoff hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.