Det var NRK som først meldte at Bjørn Kjos bekrefter kontakt mellom Norwegian og Lufthansa om et mulig oppkjøp.

På Gardermoen mandag ettermiddag, på vei til en konferanse i Brussel, bekreftet også Kjos dette overfor DN.

– Hva tenker du om interessen fra Lufthansa?

– Jeg er ikke så veldig overrasket. Dette kommer som en følge av at IAG meldte interesse, og da er det flere som melder seg, sier Kjos til DN.

Til NRK sier Kjos at han selv har snakket med Lufthansa-sjef Carsten Spohr. Overfor DN er Norwegian-sjefen mindre konkret.

– Har du snakket med Lufthansa-sjefen selv?

– Det er styret som har håndtert dette. Jeg kan ha fått en sms eller snakket med ham, men det har ikke vært noen samtaler, sier Kjos.

Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung meldte mandag morgen at tyske Lufthansa vil vurdere et oppkjøp av Norwegian etter at selskapet er kommet i spill.

Norwegian-aksjen steg umiddelbart over ni prosent på børsen mandag.

Spohr sier det ligger an til flere sammenslåinger innen lavprissegmentet i Europa.

– Det ligger en ny konsolideringsbølge for tur. Det betyr at vi også er i kontakt med Norwegian, sier Spohr.

Uttalelsene fra Lufthansa kommer etter at spansk-britiske International Airlines Group (IAG), som blant annet eier British Airways, kjøpte aksjer i Norwegian i april og varslet at det ville by på det norske flyselskapet.

«Kan ikke bare vente og se»

Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets sier uttalelsen fra Spohr kan endre spillet rundt Norwegian. Tidligere har IAG vært alene om å si at det er interessert i å vurdere et bud.

– For IAG betyr dette at de kan ikke bare «vente og se» og håpe at aksjekursen vil skli nedover i tiden som kommer fordi det er stille fra andre aktører. Hvis flere er aktive, vil det få aksjen til å gå oppover, sa han til DN mandag formiddag.

I så fall kan det åpne for en budkamp om Norwegian, og kursen vil uansett holdes høyere oppe etter nyheten. Stenshall merker seg at Lufthansa i løpet av de siste ukene har sendt sitt eget team innen fusjoner og oppkjøp (M&A) til Norge.

– Når Lufthansa legger mye ressurser i saken, er det tydelig at de har en seriøs interesse. Også aksjemarkedet ser ut til å legge mye i utspillet, sa Stenshall.

I forrige uke sa IAG-sjef Willie Walsh at selskapet fortsatt var interessert i å kjøpe Norwegian.

– Vi er fortsatt «open-minded» om Norwegian. Dette er ikke en avtale som vi er nødt til å gjøre og vi vil definitivt ikke bli involvert i en budkrig, sa Walsh på IAGs årsmøte i Madrid.(Vilkår)

Turistene sliter med å finne Operaen: - Veldig trist at den skjules
Operaen i Bjørvika er i ferd med å bli bygget inne.
02:04
Publisert: