Niels Smedegaard (57) er i dag avtroppende konsernsjef i cruiserederiet DFDS, en jobb han har vært i siden 2007, og har tidligere hatt en rekke lederroller i selskaper som Gate Gourmet Group, Swissair og SAS. Han er dansk statsborger.

Bakgrunnen hans er en MSc. Economy fra Copenhagen Business School og en MBA Exchange-program fra University of Texas i USA.

Ifølge DFDS' nettsider har Smedegaard flere styreverv, blant annet i Interferry, TT Club, Falck as, FrederiksbergFonden og European Community Shipowners' Associations (ECSA).

Valgkomiteen anbefaler at Smedegaard velges som nytt styremedlem, med anbefaling om at styret vurderer ham valgt som styrets leder.

Sluttet i DFDS

I begynnelsen av mars sendte DFDS ut en børsmelding om at Smedegaard hadde bestemt seg for å gi seg som toppsjef i selskapet etter 12 år. Det ble da kjent at han ville sitte som toppsjef frem til slutten av april.

I en kommentar sa Smedegaard at hans tid med DFDS har vært «en fantastisk reise».

– Jeg er stolt over fremgangen selskapet har hatt siden jeg startet. Det har vært en vanskelig avgjørelse å si farvel, men etter å ha ledet selskapet i over 12 år, er tiden inne for å gå videre og bruke energien og erfaringen min i styreposisjoner, sa han.

Valgkomiteen i Norwegian innstiller også Ingrid Elvira Leisner som nytt styremedlem.

Styremedlem Ada Kjeseth trekker seg fra styret etter utløp av valgperioden, fremgår det av innkallingen.

Der fremgår det også at Jørgen Stenshagen og Alexander Stensrud går ut av valgkomiteen. Inn kommer aksjesjef Nils Bastiansen i Folketrygdfondet og tidligere journalist, nå investeringsdirektør i Pareto Asset Management, Finn Øystein Bergh, som begge er innstilt til valgkomiteen. Det er også avtroppende styreleder Bjørn Kise, som innstilles til gjenvalg i valgkomiteen.

Ga seg etter 25 år i styret

18. mars ble det kjent at Kise (68) ville gi seg som styreleder i Norwegian, etter 25 år i styret.

– Beslutningen om å tre ut av styret i Norwegian er utelukkende min. Det har ikke vært et enkelt valg, men etter 25 år i styret, hvorav mange som styreleder, er jeg trygg på at dette er en riktig beslutning. Jeg har nå nådd en så moden alder at det er naturlig for meg å slippe nye krefter til. Dette er også i tråd med hva jeg orienterte valgkomiteen om i forkant av generalforsamlingen i 2018, sa Kise i en melding.

Kise har vært med i Norwegian siden begynnelsen og var med på å stifte selskapet i 1993. Kise eier aksjer i Norwegian gjennom selskapet Hbk Holding as sammen med konsernsjef Bjørn Kjos (72) og deres familier.

Nytt styre i Norwegian vil bli valgt på selskapets generalforsamling 7. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.