Luftfartstilsynet har lest selskapets interne rapport, og tilsynet har i et brev til Norwegian kommet med flere kritiske tilbakemeldinger, ifølge Dagbladet.

«Med fem aktive kabinbesetninger skulle flygningen ikke vært gjennomført. Bestemmelsene er til for å ivareta passasjerenes sikkerhet, ikke service. Grunnet feil og manglende kjennskap til selskapets prosedyrer ble flygningen likevel gjennomført uten at passasjerens sikkerhet ble ivaretatt slik regelverket tilsier», skriver seksjonssjef Frode Lenning i Luftfartstilsynet.

Konsekvenser

Videre påpeker tilsynet at flygningen ble gjennomført uten en orientering om hvilke konsekvenser den reduserte bemanningen hadde.

– Dette medførte at en av de høyest prioriterte nødutgangene ikke var bemannet, skriver tilsynet.

Bakgrunnen for saken var en krangel mellom kapteinen og de kabinansatte om bord i et Boeing 787 Dreamliner-fly fra New York til Stockholm 26. januar i år. Fire av de ni i kabinen ble igjen i New York fordi de var bekymret for været, mens Norwegian overfor Dagbladet har betegnet forholdene som ikke verre enn en vanlig norsk vinterdag.

Regelverk endret

– Regelverket for antall kabinpersonale om bord på denne flytypen ble endret i fjor vinter etter en anbefaling fra europeiske luftfartsmyndigheter, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

– I USA gjelder gamle regler, hvilket betyr at et konkurrerende flyselskap som hadde fløyet med samme reduserte bemanning hadde vært innenfor regelverket. Flysikkerheten var ivaretatt på denne flygningen, fortsetter kommunikasjonssjefen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Venstre sier tvert nei til forslaget om søndagsåpent

Lettelses-rally på Wall Street

350 km/t på første klasse

Se DNTV: - Betyr veldig mye for Norwegian

- Betyr veldig mye for Norwegian
Bjørn Kjos og Norwegian kunne innkassere to priser under Paris Air Show.
01:07
Publisert: