Norwegian sendte en oppdatering til markedet julaften, der selskapet blant annet skriver at de har sikret finansieringen av alle flyene som leveres i første halvår 2019.

Meldingen kommer etter gjentatte skriverier om at Norwegian kan komme i brudd med lånevilkårene fra nyttår.

I meldingen er det imidlertid ingen nyheter om salg av inntil 140 fly for å øke kapitalen i selskapet.

Får erstatning for motortrøbbel

Norwegian skriver at de nå har inngått en avtale med Rolls-Royce i kjølvannet av alle motorproblemene som har rammet Norwegian og andre flyselskapers Dreamliner-flåter.

Selskapet ligger fortsatt an til å få et svakt resultat i fjerde kvartal i år og egenkapitalen kan falle mot minstekravet i flere obligasjonslån – på 1,5 milliarder kroner i egenkapital. Men de siste opplysningene gjør det mer sannsynlig at selskapet unngår å passere det minstekravet og bryte lånevilkår.

I meldingen står det:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • En avtale med motorprodusenten Rolls-Royce vil ha en positiv regnskapseffekt for Norwegian mot slutten av året, men beløpet er konfidensielt.
  • Finansiering av fly som leveres første halvår 2019 og refinansiering av ett langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner vil gi en positiv likviditetsffekt på 275 millioner kroner.
  • Selskapet er fortsatt i diskusjoner om salg av inntil 140 fly til en annen aktør eller inn i et nytt partnerskap med en finansiell aktør i et «joint venture». Diskusjonene fortsetter med «full kraft», ifølge meldingen. Det er ikke omtalt noe intensjonsavtale rundt et slikt salg, men det er en egen intensjonsavtale for salg av to separate fly i første halvår 2019.
  • Det er lansert et nytt kostnadseffektiviseringsprofgram #Focus2019 med mål om å redusere kostnadsnivået med to milliarder kroner. Dette tiltaket har vært nevnt før, men nå melder selskapet at det allerede har funnet «betydelig» innsparingspotensial.
Slik står de i stormen
De har stått i tøffe beslutninger, mediestormer og hets. Slik takler de motgang.
02:09
Publisert: