Ryanair, Easyjet, Norwegian og Wizz Air har hatt en imponerende passasjervekst de siste månedene, skriver bransjenettstedet Check-in.dk.

Veksten er tosifret og markant, men veksttempoet er likevel ikke det samme hos de fire store selskapene.

Ungarske Wizz Air hadde over 1,5 millioner flere passasjerer i april sammenlignet med januar, noe som utgjør en økning på hele 23,9 prosent. Samlet har 7,9 millioner passasjerer fløyet med selskapet i årets fire første måneder.

Med 81 fly og ruter til 140 flyplasser i 42 land, har Wizz Air samtidig blitt det største flyselskapet i Sentral- og Øst-Europa.

 Mens Wizz Air er Europas fjerde største lavprisflyselskap, er Norwegian nummer tre. 

Norwegian hadde en passasjervekst på 14,4 prosent fra januar til april, til samlet 9,3 millioner passasjerer.

Norwegians utfordring er å fylle flyene bedre, ifølge Check-in.

De siste 12 månedene har det gjennomsnittlige belegget vært på 87,6 prosent, mens Norwegians tre lavpriskonkurrenter alle flyr med et gjennomsnitt på over 90 prosent.

Ryanair og Easyjet holder begge et relativt høyt veksttempo med henholdsvis 13,3 og 10,5 prosent flere passasjerer fra januar til april i år sammenlignet med fjorårsperioden.

I april hadde Ryanair et rekordhøyt belegg på 96 prosent som følge av påsken, mens Easyjet lå på solide 93 prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: