Norwegian-aksjen er opp over 20 prosent på børsen tirsdag, og markedsverdien på selskapet som nylig var på vei inn i skifteretten er på 13–14 milliarder kroner.

SAS-aksjen stiger tirsdag med over ti prosent, nå som investorer og reisende ser at sommersesongen fra juli muligens kan delvis reddes.

Tidligere tirsdag kom nyheten om at Tyskland ønsker om å åpne landets grenser for personer fra Europa i midten av juni. Flere land er i ferd med å åpne opp etter å ha stengt helt ned som følge av koronapandemien.

Ryanair legger nå ut for salg flybilletter til Spania fra 1. juli, etter at spanske myndigheter i helgen kunngjorde at reiserestriksjonene lettes fra samme dato. Ryanair opplyser at selskapet planlegger å utnytte 40 prosent av kapasiteten i juli, tilsvarende rundt tusen daglige flyvninger, og at det blir flyvninger til Spania fra alle destinasjoner i Nord-Europa.

Ryanair opplyser i en melding at selskapet har lignende planer for Portugal, Italia, Hellas og Kypros, etter hvert som reiserestriksjonene fjernes.

– Etter fire måneder med lockdown, ønsker vi velkommen at myndighetene i Italia, Hellas, Portugal, Spania og Kypros åpner grensene, fjerner reiserestriksjoner og skrinlegger ineffektive karantener, sier Ryanair-sjef Eddie Wilson i en melding.

Ryanair har et begrenset rutetilbud fra Norge til tre feriedestinasjoner i Spania, fra Torp og Haugesund.

Norwegian gjennomførte nylig en kapitalutvidelse der de hentet 400 millioner kroner. Da var tegningskursen en krone. Selskapet har også fått med kreditorene på en storstilt konvertering av gjeld til egenkapital.

Reiselivselskapet TUI forbereder nå gjenåpning av egne hoteller på typiske feriesteder sør i Europa. TUI opplyser at selskapet har en ti-punkt-plan som skal beskytte både reisende og ansatte for smittefare.

– Det er viktig for oss at både kunder, kollegaer, partnere og lokale myndigheter er trygge på at vi iverksetter nødvendige tiltak for å ivareta alle. De ti tiltakene vi nå innfører kommer i tillegg til lokale anbefalinger, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI i Norge i en melding.

Det er også duket for en god dag for cruiserederiene når de amerikanske børsene åpner tirsdag ettermiddag. Carnival og RCCL er begge kraftig opp i førhandelen, rundt ti prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.