Norwegian er forberedt på å måtte kansellere flere flyvninger som følge av streiken.

– Vi ønsker å gjøre vårt beste for å gjennomføre de flyvningene vi har satt opp, men om streiken vedvarer, vil vi gjøre alt vi kan for å minimere konsekvensene for våre reisende, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Om partene ikke kommer til noen enighet, vil Norwegian prioritere de typiske ferierutene.

– Passasjerene våre har gledet seg til og planlagt sine ferier lenge, så vi vil forsøke å skjerme det. Kanselleringer vil i stor grad legges til ruter der vi har flere avganger, sier Tuman.

Han håper på en snarlig avklaring for å slippe å parkere flere fly og minimere kostnadene.

– Det viktigste for oss er at kundene våre ivaretas. Ved kanselleringer gjør vi alt vi kan for å booke om passasjerer med så lite forsinkelse som mulig.

Streiker på lønn

Lørdag 18. juni ble det brudd i forhandlingene mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO).

«Vi er i en situasjon hvor det er uakseptabelt med ett lønnstillegg som frontfagene. Flyteknikeryrket må ha en nivåheving av lønn! Nå!» skrev NFO i en pressemelding i helgen.

Arbeidstagerorganisasjonen krever høyere lønn og mener yrket ikke lenger er konkurransedyktig.

«Flyselskapene får ikke rekruttert og demografien er grusom, cirka 70 prosent av flyteknikerne er over 50 år. Minst 25 prosent kan gå i AFP de neste fem årene», understrekes det i pressemeldingen fra NFO.

Motparten, NHO Luftfart, er overrasket over lønnskravet fra flyteknikerne.

– Det var et tilbud på bordet før meglingen, som var på samme nivå som andre grupper fikk i lønnsoppgjøret i år. Vi er veldig overrasket over den enorme avstanden. Vi har strukket oss så langt som mulig for ytterligere bedre vilkår for denne gruppen, men det nådde ikke frem, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe i en pressemelding.

I helgen ble 31 flyteknikere i SAS, Widerøe og Norwegian tatt ut i streik. Søndag møtte partene til et møte som ikke ga noe resultat.

Mandag morgen ble ytterligere 75 flyteknikere tatt ut i streik. Totalt er nå 106 flyteknikere berørt av konflikten. Forbundet har rundt 430 medlemmer tilhørende i Norwegian, SAS, Widerøes Flyveselskap, Babcock Scandinavian Engineering, Norse Atlantic Airways og Kongsberg Aviation Maintenance Services.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.