Norwegian-aksjen stiger over tyve prosent på børsen tirsdag, godt hjulpet av at stadig flere europeiske land varsler lettelser i innreiseforbud i juli. Siden flyselskapet etter mye om og men ble reddet for en uke siden er børsverdien mer enn tidoblet, og Norwegian har aldri vært verdt så mye som nå.

– Det er et mysterium, sier Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea Investment Management.

Norwegian prises mer enn tre ganger høyere enn SAS, som tirsdag har en markedsverdi på 4,1 milliarder kroner på børsen.

For en knapp uke siden fikk Norwegian på plass krisepakken som foreløpig redder selskapet, blant annet med 2,7 milliarder kroner i statlige lån. Med ny kapital fra eierne og konvertering av gjeld til egenkapital, er det nå totalt 3,1 milliarder aksjer i Norwegian, mot 163,6 millioner aksjer tidligere.

Næss tror kanskje mange investorer ser seg blinde på at aksjekursen tidligere var over 200 kroner, og nå er nede på vel fire kroner, og at de rett og slett glemmer å gange med antall aksjer.

– Det er nok mange aktive småsparere som er inne, det må jo være dét. Jeg har vanskelig for å tro at profesjonelle investorer kjøper Norwegian-aksjer til disse prisene, sier Næss.

Dette bekreftes av E24s kikk på aksjonærlistene i Norwegian. Kjente og proffe investorer som Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos, Jan Petter Sisseners fond Canopus og investor Arne Fredly var inne med mindre aksjeposter i forbindelse med kapitalutvidelsen. Alle tre er nå ute av listen over de 50 største aksjonærene i Norwegian.

Næss tror de som nå kjøper aksjer vil gå på en skikkelig smell, om ikke nå, så i hvert fall i august. Obligasjonseierne, altså långiverne som gikk med på å omgjøre gjeld til aksjer, kan i henhold til krisepakken begynne å selge disse aksjene fra 9. august. Næss spår da et stort utbud av Norwegian-aksjer i markedet.

– Aksjen skal definitivt ned igjen. Mange vil tape penger, sier Næss.

Han mener at uansett hvordan man regner på det, er Norwegian-aksjen grovt overpriset. Det gjelder også om flytrafikken skulle starte opp igjen for fullt igjen, med stor reiselyst blant folk.

Næss heller litt kaldt vann i blodet på dem som priser Norwegian-aksjen på forventninger om god fremtidig inntjening, og han understreker at selskapet fortsatt taper store penger, kanskje fem milliarder kroner bare i år.

Næss tror derfor Norwegian må ha tilførsel av ny kapital, enten fra eiere, långivere eller andre. Faren for konkurs mener han nå er mindre overhengende.

– Jeg tror selskapet vil klare seg, sier Næss.

DN har vært i kontakt med Norwegian tirsdag, men selskapet vil ikke si noe om dagens børsoppgang eller prising på børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.