Flyselskapet Norwegian fløy om lag tre millioner personer i april. Dette er en økning på 411.020 passasjerer, eller rundt 16 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Samtidig tjener selskapet mindre per passasjer og har flere ledige seter på sine flyvninger.

– Selv om påsken påvirker tallene, har vi en solid passasjervekst også i april. Vi har økt kapasiteten betraktelig sammenlignet med samme måned i fjor og på langdistanse har veksten utenfor Norden vært på rekordhøye 311 prosent, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en melding.

Økt kapasitet

Inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,29 kroner i april, noe som var en nedgang på 20 prosent fra i fjor.

Den såkalte yielden, som viser inntekt per passasjerkilometer, var 0,35 kroner. Dette var en nedgang på 16 prosent.

Fyllingsgraden i flyene, den såkalte kabinfaktoren, var på 83,0 prosent i april. Dette er en nedgang på 3,6 prosentpoeng fra foregående måned.

Den totale passasjertrafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent, mens kapasitetsveksten (ASK) økte med 51 prosent.

– I forbindelse med den store kapasitetsøkningen og nye langdistanseruter, har vi lagt ut svært mange billigbilletter for å tiltrekke oss nye reisende denne måneden, noe som påvirker yielden i april, sier Kjos.

Vurderer salg

Nylig viste kvartalsrapporten for første kvartal at selskapet gikk på en milliardsmell i årets tre første måneder. I kvartalsrapporten kom det frem at Norwegian er inne i en prosess for vurdering av salg av inntil 140 fly, som også inkluderer fly som er bestilt.

Norwegian-aksjen stupte fredag på nyheten om at International Airlines Group (IAG) i London har kommet med to ulike, betingede forslag til bud på selskapet, men begge er avvist av styret.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i april, opplyses det i mandagens melding. Punktligheten var på 81,3 prosent.(Vilkår)

Ni av fjorten i ledelsen er kvinner
Irene Rummelhoff sin ledergruppe består av ni kvinner og fem menn, mens det i konsernledelsen kun sitter tre kvinner.
01:22
Publisert: