Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil kjøpe 20 nye Dreamliner-fly fra Boeing, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske finansavisen viser til et intervju med Bjørn Kjos på London Gatwick lufthavn. Her skal Kjos ha uttalt at selskapet ønsker å legge flere Boeing-fly til sin flåte nå som det utvider sitt langdistanserutenett.

De nye flyene skal etter planen leveres etter 2018, skriver WSJ.

- De nye Dreamlinerne dekker flyselskapets ekspansjonsplaner fram til 2022, sier Kjos, ifølge avisen.

Etter 2018

Norwegian har i dag syv 787 Dreamliner-fly i sin flåte.

I slutten av april valgte Norwegian å utsette samtalene med Boeing om å bestille de 20 nye Dreamlinerne fordi amerikanske myndigheter ikke hadde gitt sin godkjenning til selskapets nye langdistansevirksomhet.

- Dessverre har forsinkelsen i DOT-prosessen (Det amerikanske transportdepartementet, red.anm.) ikke gitt oss noe annet valg enn å sette våre forhandlinger med Boeing om å kjøpe 20 nye 787-9 Dreamliner-fly på hold, skrev Kjos i et brev til den irske transportministeren Leo Varadkar.

Norwegian har i vår jobbet på spreng for å løse problemet med at trafikkrettigheter i USA uteblir. Uten en avklaring ville flere av flyene ha blitt nektet å fly til USA i løpet av kort tid. I midten av juni skrev DN at selskapet har gjort en tilpasning som løser problemet midlertidig.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene WSJ nå kommer med.

- Vi har hele tiden sagt at vi er på jakt etter flere Dreamlinere. For å konkurrere globalt må vi bli større. Vi er en av Boeings største kunder og har løpende dialog med dem om både nåværende drift og framtidige leveranser. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om vi er i forhandlinger om 20 nye 787-9, skriver han i en e-post til DN.

Nye direkteruter

Norwegian-sjef Bjørn Kjos var torsdag i London i forbindelse med de første direkteflygningene mellom London og USA. I den forbindelse sendte flyselskapet ut en pressemelding:

- Lanseringen av langruter fra London Gatwick er en viktig del av Norwegians globale vekststrategi, og om et par år står langruter fra Spania for tur, sier Kjos i meldingen.

- I dag er vi er glade for at Norwegians ruter mellom London og USA er i gang. Vi mener at alle skal ha råd til å fly, også mellom Europa og USA. Det transatlantiske markedet har altfor lenge vært dominert av noen få store selskaper med dyre og lite fleksible billetter, sier Kjos.

Samtidig som Norwegian åpner tre USA-ruter fra London, varsler Bjørn Kjos at selskapet satser på å fly til India og Hongkong fra 2016.

Les også:
- Boligmarkedet tipper i retning av å være for bra
Vil saksøke «gutteklubb»
- Kronen er overdrevent svak akkurat nå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.