3,059 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni, viser selskapets trafikktall. Det er en økning på ti prosent sammenlignet med juni i fjor. 

Fyllingsgraden var på 89,7 prosent. Langdistanseflyene hadde en fyllingsgrad på 95 prosent, opplyses det. 

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 20 prosent. 

Yielden (inntekt per passasjer per kilometer) i måneden var 0,43 kroner, ned fra 0,46 kroner i juni i fjor. Iinntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,39 kroner, mot 0,42 kroner i samme måned i fjor.  

Selskapet melder samtidig at det anslår et urealisert tap på 240 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet ved utgangen av juni. Det anslåtte tapet er knyttet til hedgingposisjoner.

Norwegian-aksjen faller 2,39 prosent like etter åpningstid på Oslo Børs. 

200 millioner siden oppstart

– Denne måneden passerte vi flere milepæler, både med tanke på antall passasjerer og fornyelse av flyflåten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. 

Siden oppstarten har nå 200 millioner passasjer reist med flyselskapet. 

– Jeg er svært takknemlig for at over 200 millioner passasjerer nå har vist oss tillit og valgt Norwegian. De siste årene har veksten vært sterkest på langdistanse, noe som gjør at vi kan lansere stadig nye ruter internasjonalt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Tilbud til pilotene 

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 73,8 prosent, ifølge tallene som ble lagt frem torsdag. 

I starten av juni ble et tusentall Norwegian-passasjerer strandet på grunn av kansellerte fly. Mangel på piloter rammet virksomheten i den mest hektiske tiden på året, når nordmenn og skandinavere gjør seg klar til ferie.

Dette førte til at Norwegian kom med tilbud om dobbel overtid til pilotene. 

I forrige uke klippet Kjos i snoren som markerte en ny epoke for selskapet. Da fløy Norwegians nye Boeing 737 Max-fly av fra USA med kurs for Oslo. (Vilkår)

Et nytt kapittel for Bjørn Kjos
Bli med inn i Bjørn Kjos' splitter nye Boeing 737 Max.
01:48
Publisert: